Cu timpul

Cu timpul începi să le înțelegi pe toate. Obosim mai repede, ne recuperăm mai greu și fizic și emoțional. De parcă am fi niște baterii portative uzate. Comasați universul într-un nimic și veți primi ceea ce ați avut de la bun început, absolut nimic. Pentru că aș crede că un nimic e mult mai bun decât o dezamăgire. Te dezamăgești în tine, în circumstanțe, în oamenii care te înconjoară și în așteptările pe care tot zici că nu le vei mai seta, dar le setezi din nou și din nou în mod implicit. De parcă viața nu te-a învățat nimic. Nu poți să vrei și să aștepți de la oameni mai mult decât aceștia pot oferi.

E atât de simplu și tot atât de greu e de înțeles esența. Se datorează faptului că oamenilor. De parcă am fi ca hainele de mâna a doua. Parcă-i bine, parcă-i frumoasă, dar na, ceva n-ajunge. Se explică foarte ușor. Ne pierdem din originalitate, oferind tot mai puțin pe când așteptările noastre și ale lor sunt tot mai mari și mai mari. Paradox că stelele oferă lumină și căldură zi de zi, până la o vreme de fapt, iar după are loc explozia. Probabil că și oamenii ca și stelele, oferind zi de zi energie și suflet, dar neprimind nimic înapoi, într-o bună zi, fără voia lor, dispar. Ei ca și cum sunt, dar nu mai sunt aceiași. De aia oamenii se schimbă, tot oferind și oferind iubire, nu știu, dragoste, timp și atitudine celor din jur, ajung într-o bună zi să se mai stingă.

Anume în asemenea momente înțelegi foarte bine că avea dreptate acel om care zicea să fii puțin mai egoist, puțin mai pentru tine să trăiești și să iubești doar pentru tine, iar pe alocuri și pe tine. Pentru că cu timpul începi să le înțelegi pe toate. Obosim mai repede, ne recuperăm mai greu și fizic și emoțional. De parcă am fi niște baterii portative uzate. Eu gata, mulțumesc. Parcă atât. Punct.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s