— Vrei să-ți dezvălui un secret?

— Vrei să-ți dezvălui un secret? Nu ești tu obligat să te afli într-o relație dacă încă simți că nu ești gata. Eu serios. Societatea pur și simplu atârnă etichete pe persoanele care sunt singure. Ca și cum ea ar fi o fată urâtă, din motiv că nu este într-o relație cu cineva, iar băieții nu sunt bărbați, iar oamenii nu sunt iubiți, dacă aceștia nu se întâlnesc cu cineva. Dar relația nu mereu te face o persoană fericită și nici relații romantice nu sunt singurul tip de iubire care există. Eu am văzut prietenii care costă mai mult decât o mie de perechi pe care le văd zi de zi și în ciuda acestui fapt, prietenia este exact ceea ce oamenii subestimează adesea. Atâtea ori am auzit ” nu mă iubește nimeni” din gura acelor care nu întrețin relații la moment. Mă atacă acest fapt, pentru că dacă i-aș întreba ”cum rămâne cu părinții tăi, prietenii sau animalele domestice pe care le ai?”, ei deseori răspund că ”— ei nu se socot”. Desigur că se socot!

Să fii un om îndrăgostit este într-adevăr ceva extraordinar. E magic, sunt sigur. Și totuși cred că la fel de magic e să călătorești și să explorezi o lume întreagă alături de prietenii tăi, atunci când ești pur și simplu mirat de descoperirile pe care le săvârșești. Problema constă în faptul că societatea te obligă literalmente să faci parte dintr-un cuplu pentru a fi acceptat în modul corespunzător. Și totuși cu mult mai important socot alegerea pe care o faci tu. Probabil că înainte ca să-ți găsești a doua jumătate, ar trebui să te găsești pe tine. Eu pur și simplu vreau să zic că e un lucru absolut normal faptul că tu nu ai ca prioritatea numărul unu să găsești un alt om. Eu pur și simplu vreau să zic că e un lucru absolut normal ca prioritatea ta personală să fii tu. Parcă atât. Punct.

 

Reclame

3 gânduri despre „— Vrei să-ți dezvălui un secret?

  1. Vorba aia, fă ce-ţi place, fiindcă oricum vei fi judecat. Se pare că ne pricepem mai bine la arătat cu degetul decât la a ne crea sau descoperi propria fericire..

    Apreciază

  2. Și..ca să completez cele scrise mai devreme, ţin să mentionez că oamenii de pun întrebări de genul: de ce ești singură? de ce nu ai o relație? când te casatorești? O fac pe un ton acuzator, de parcă fiind singură n-ai fi un om întreg, normal, ci un ciudat de pe altă planetă!
    Scuze, mi-am scris of-ul! Articolul tău m-a provocat! 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s