Nitroglicerină sufletească

Este așa un fel de senzație care se face simțită atunci când are intenția de a veni, o simți din timp. Evident că nu te mai lovește ea în cap, așa din senin cum o făcea pe timpuri. Când ai o experiență mai bogată în spate, lucrurile de acest tip sunt privite diferit. Perspectiva e alta. Idei simple, pentru că la 24 ești un pic alt fel de om, oamenii se schimbă. La 16 ani te arunci de pe stâncă ca nebunul, de parcă inima ar avea proprietăți tămăduitoare. Acum e altfel, cicatrici mai multe, răni mai vechi, mai noi, amintiri mai calde și mai reci, toate se poziționează în capete diferite ale intervalului de interpretare a situațiilor. O reuniune mai mare de antonime dacă vreți, un ansamblu de extreme. O totalitate de antiteze, această viață. Multe din ale ei rămân în umbra sufletului, chiar dacă afară e luminos și cald.

De la un timp, lucrurile care obțin o proprietatea banală de a se repeta, sunt privite cu  puțin mai multă prudență, déjà-vu-uri care duc la creșterea frecvenței bătăilor de inimă, provocând o durere grea în piept, implicând instantaneu transpirație. Déjà-vu-uri care provoacă sufocare și greutate în răsuflare. Déjà-vu-uri care îți fac mâinile să tremure și care duc la apariția tulburărilor de echilibru. Déjà-vu-uri care te înnebunesc. Și nu știi ce e, atac de panică sau dragoste. Pentru că de la un timp, aceste două noțiuni devin unul și același lucru.

O să mă repet cu riscul de a părea banal, dar totuși, asta la 16 ani te arunci de pe stâncă ca nebunul, de parcă inima ar avea proprietăți tămăduitoare. Când ai trecut prin tot ce oamenii numesc iubirea, mergi la pas spre marginea stâncii, asigurându-te cu toate tipurile de siguranță posibile și imposibile. Acel moment când o simți că iată vine. Tu o simți? Să-i deschid ușa? Parcă atât. Mulțumesc, eu gata. Punct.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s