Creatori de contexte

Și ea pe a ei și eu pe a mea. Problema e că trăim pe planete diferite, sisteme planetare diferite, cel mai probabil că suntem oameni din diferite galaxii. Fiecare are sistemul său de legi fizice fixe legate de alte suflete omenești. Cineva cu mai multe, cineva cu mai puține, dar fiecare dintre noi are câte un cimitir cu suflete, cioburi mici smulse chiar din inimile lor. Cred că și dintre ale noastre sunt îngropate, bucată cu bucată în cimitirele sufletești ale altor oameni, pe alte planete.

Acum se caută două suflete singuratice, două inimi rătăcite prin acest larg infinit de planete. Și care ar fi probabilitatea ca aceștia doi să se găsească? Probabil că ei nici nu bănuiesc că se caută reciproc, cutreierând galaxie după galaxie, probabil că au să devină următoarele cioburi sufletești îngropate într-un orișicare următor cimitir. De câte cioburi vor mai fi nevoie pentru a crea contextul necesar? Nu ne mai tămăduim ca înainte și mult probabil să avem tot sufletul îngropat, până ajungi să înțelegi că tot ce vrei e lângă tine. Pentru că satelitul planetei tale nu este altcineva decât îngerul tău păzitor, iar luceafărul din negura nopții nu este altceva decât direcția pe care trebuie să o urmezi.

Chiar dacă contextul tău și al lui diferă, însă dacă luceafărul tău și al lui coincid, aveți toate șansele într-o bună zi să vă întâlniți să vă îmbrățișați strâns și să vă legați cioburile de suflete rămase într-un tot întreg. Nici universul paralel în care se află ea sau el, nu te poate opri, da om bun? Ai un suflet mare, și poți lăsa urme pe un infinit de planete, iar cel ce te va căuta va merge pe urmele lăsate de tine, din lacrimi și sânge sufletesc pe cale l-ai vărsat. O iau razna, context din context, dar cine a spus că nu putem crea propriile contexte? Propriile povești în care voi doi locuiți pe una și aceeași planetă, planetă unde nu mai aveți nevoie de cimitirul banal de suflete lăsate cioburi. O planetă pentru doi care ar fi suficientă pentru o eternitate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s