A nu simți

Pentru că pofta vine mâncând și ideile vin scriind. În fiecare zi sistemul nostru nervos recepționează o anumită cantitate de informație din care până la urmă se extrag și se întăresc în memorie doar reacțiile corpului și ale conștiinței nostre, adică doar emoțiile. Nici chipul persoanei, nici timbrul vocii, nici culoarea ochilor, nimic nu rămâne înafară de emoțiile, stările de spirit și sentimentele legate de ea. Și din asta extragem o unică idee— suntem un album de fotografii în care se stochează ilustrate emoțiile noastre. Și oare ce ne-am face fără oamenii care ne fac să simțim acele emoții și sentimente întipărite? Nu am supraviețui pur și simplu.

Da, singurătatea ucide, ea își adâncește într-atât de mult colții în suflețelul tău de om vulnerabil, încât deja te obișnuiești cu durerea și îți pare că ea e o parte din tine. Cât de mult nu ai spune că nu ai nevoie de nimeni, că îți sunt dezgustători toți oamenii planetei și că nu-ți-e frică de singurătate, tu totuși ai nevoie de oameni, de „oamenii tăi”. Eșuăm de multe ori și unii chiar nu rezistă ispitei de a sfârși durerea acum și aici, dar să știi, suferi tu, suferă el, ea, noi, voi , și ei, și ele… Și bine fac, asta e viața, om bun.

A nu simți, a fi atrofiat sufletește e cu mult, dar cu mult mai îngrozitor decât a simți o durere lăsată de un om. Rănești, rămâi rănit, dar nu e cazul să îți ascunzi definitiv lăuntricul de persoanele care nimeresc accidental pe drumul tău. Oamenii aduc schimbarea și schimbarea aduce progresul. Duc la faptul că viața implică progresul și invers, adică termenii sunt într-un oarecare fel echivalenți, matematic vorbind. Nu neapărat progresul tehnologic, ci chiar cel spiritual, de simțiri vorbim totuși. Și din tot terciul ăsta cu ce rămâi? Presupun că undeva te-ai regăsit, undeva ai zis că scriu prostii, dar cel mai important e că ți-am lăsat o emoție. Simte, respiră, fii viu…

(c) Scorțișoară

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s