Valoare absolută

Cred că e timpul să fiu mai sincer astăzi. De fapt am fost mereu sincer cu voi. Oamenii merită să li se spună adevărul, cât de dureros acesta nu ar fi. Citisem undeva sau o inventasem probabil, povestea unui izolat fericit și mă gândeam că mă regăsesc perfect, pentru că acesta este scopul poveștilor, să te regăsești.

Obosim să mai dramatizăm și ajungem la concluzia corectă, trebuie să ne vedem de treaba noastră și să mergem mai departe. Săptămâna trecută am decis să trec un control medical la spitalul de oncologie, nu pentru că bănuiesc ceva, ci pentru că e absolut normal să vezi cât mai poate cutiuța asta din piele și oase să-ți mai mențină sufletul aici pe pământ.

Cred că anume acolo la acel spital poți vedea adevărata valoare a vieții, adevărata valoare a unui an și adevărata valoare a unei luni sau chiar zile. Pe coridoarele acelui bloc timpul decurge altfel. Pe coridoarele acelui bloc, plâng toate tipurile de ochi, indiferent de culoare, acolo plâng toate tipurile de oameni, indiferent de statutul lor social, acolo pe acele coridoare plâng oamenii, fie bărbați aceștia sau femei, maturi sau copii. Anume acolo unii își regăsesc din nou credința demult pierdută. Dacă vrei să înțelegi cât de neimportante sunt provocările cu care te confrunți și pseudo-dramele pe care le trăiești, coridoarele acelui bloc sunt remediu cel mai bun.

Obosim să mai dramatizăm și ajungem la concluzia corectă, trebuie să ne vedem de treabă și să mergem mai departe. Săptămâna trecută am decis să trec un control medical la spitalul de oncologie, nu pentru că bănuiesc ceva, ci pentru că e absolut normal să vezi cât mai poate cutiuța asta din piele și oase să-ți mai mențină sufletul aici pe pământ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s