Blog

Suntem produsul unui sistem plin de frustrări, prejudecăți și gânduri: ”Da oare ce-o să spună lumea?”.

Suflet din boabe de cafea…

De ce boabe de cafea? Astăzi am decis să explic, nu foarte lung, dar nici chiar foarte scurt, nu foarte plictisitor, dar nici nu foarte glumeț. În decursul anilor s-a indus ideea că ar exista zeci de soiuri diferite de boabe de cafea, dar în realitate există doar două care contează: Arabica şi Robusta.

Suntem boabe de cafea, iar viața ne prăjește mereu și încontinuu, ne macină, ne frământă şi devenim ceea ce devenim. Iubiri neîmpărtășite, probleme de orice gen, boli, politică, religie. Suntem dispersați la infinit. Devenim ceea ce devenim, n-am să încetez să repet acest gând. Suntem diferiți, măcinați în condiții diferite, de lucruri diferite, la temperaturi diferite, dar este un lucru binevenit totuși. Important este ca în rezultatul acestor procese să nu devenim solubili. Insolubilitatea este acea demonstrație a personalității pure.

La un moment dat după toate aceste procese, are să apară acea persoană care are să ne dizolve total şi să ne transforme în cea mai frumoasă, cea mai gustoasă, cea mai deosebită şi aromată băutură. Răbdare şi insolubilitatea om bun. Te-am cuprins!

P.S. Robusta are un gust mai puternic, mai dur,  şi conține cofeină mai multă pe când Arabica are un gust mai moale, ușor dulce, se servește cu zahăr, fructe sau fructe de pădure. Sper că ați înțeles metafora mea.

Dacă să luăm după dex atunci avem că: „ROBÚST, -Ă, robuști, -ste, adj. Care este înzestrat cu o constituție fizică puternică; rezistent la muncă, la oboseală, la boală; voinic, viguros, vânjos. – Din fr. robuste.” 

Deluca-coffee-branding-packaging-minimal-corporate-design-by-christopher-and-doyle-mindsparkle-mag-7.jpg

Lansează un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: